Home

Achtergrond

VS omzeilen handelsembargo Cuba

De Verenigde Staten verkopen voor 250 miljoen dollar voedsel en constructiematerialen aan Cuba, ondanks het handelsembargo dat al decennialang geldt.

De goederen moeten de slachtoffers van de orkanen Gustav en Ike die eerder over het eiland raasden uit de brand helpen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend het embargo tijdelijk te zullen omzeilen om een hongersnood op Cuba te helpen voorkomen. Cuba had eerder gevraagd het handelsembargo af te zwakken voor de import van voedsel. Het communistische regime besloot van de Amerikanen geen geld voor noodhulp aan te nemen, zolang het embargo geldt. Ze sloegen daarmee een aanbod van vijf miljoen dollar af.

Inmiddels stromen uit andere delen van de wereld de hulpgoederen binnen in hoofdstad Havana. Onder meer Rusland, Spanje, Brazilië, Ecuador en Venezuela dragen een steentje bij.

Cuba heeft zwaar te lijden van het handelsembargo dat de Verenigde Staten in de jaren ’60 instelden tegen het communistisch regime. De belangrijkste exportproducten zijn nikkel, suiker, tabak en koffie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.