Home

Achtergrond 179 x bekeken

VS betuigen spijt over burgerdoden Afghanistan

De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates heeft vandaag tegen de Afghaanse president Hamid Karzai zijn spijt betuigd over de dood van talrijke burgers bij luchtaanvallen.

Hij beloofde "alles in het werk te stellen om de gezamenlijke vijand te treffen'' en onschuldige burgers te sparen. .

"Ik breng mijn condoleances en mijn persoonlijke spijtbetuiging over met betrekking tot het verlies aan levens van onschuldigen bij luchtaanvallen'', sprak Gates . Bij een van dergelijke aanvallen op 22 augustus kwamen volgens Afghaanse autoriteiten en medewerkers van de Verenigde Naties negentig burgers om het leven, onder wie veel vrouwen en kinderen.

Gates zei dat de Afghaanse overheid en Amerikaanse militairen samen die luchtaanval op het dorp Azizabad in de westelijke provincie Herat gaan onderzoeken. Ondertussen kwamen woensdag in de oostelijke provincie Paktia vier buitenlandse militairen en een Afghaan om het leven door een bom langs de weg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.