Home

Achtergrond

’Utrecht werkt niet mee aan terugkeer veemarkt’

Het Utrechtse raadslid Arjan Kleuver vreest dat gemeente Utrecht geen alternatieve locatie hoeft te zoeken voor de veehandel. Het Utrechtse raadslid Arjan Kleuver vreest dat gemeente Utrecht geen alternatieve locatie hoeft te zoeken voor de veehandel.

Hij zegt dat omdat de gemeente, als verhuurder, de veehandelaren niet (meer) als gebruikers ziet van het veemarktcomplex in Utrecht-Oost.
Dat laatste kreeg de D66’er gisteren te horen van een gemeente-ambtenaar, die volgens hem sprak namens het college van B en W. Wat B en W zelf over de gebruikersrechten van de veehandeleren zeggen, bleef gisteren onduidelijk.
De Utrechtse gemeenteraad nam vorige week een motie aan die volgens Kleuver voor de veehandelaren onbruikbaar is geworden. In de motie staat namelijk dat de gemeente Utrecht voor gebruikers van het veemarktcomplex een alternatief moet zoeken.
”Het eerste wat ik ga doen is met wethouder Robert Giesberts praten. Daarna zien we verder”, aldus het raadslid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.