Home

Achtergrond

Tyson Foods ook actief in Brazilië

De Amerikaanse vleesgigant Tyson Foods stapt in de pluimveesector in Brazilië.

Het bedrijf maakte vandaag bekend drie bedrijven over te nemen. De betrokken ondernemingen zijn verticale integraties in het zuiden van het Zuid-Amerikaanse land. Tyson neemt Macedo Agroindustrial en Avicola Itaopolis volledig over en heeft een belang van 70 procent genomen in Frangobras. Al deze transacties moeten binnen 60 dagen zijn afgerond.

Tyson is ’s werelds grootste verwerker en verkoper van kippen-, rund- en varkensvlees. Het Amerikaanse bedrijf investeert sterk in opkomende landen. Zo rondde het recent een joint-venture in de pluimveesector in China af. Tyson stapt nu voor het eerst in de Braziliaanse pluimveeindustrie. Het bedrijf wijst erop dat Brazilië ’s wereld grootste exporteur van kip is en na de VS en China de grootste producent. De gekochte bedrijven liggen in de deelstaten Parana en Santa Catarina, waar veel soja en mais worden geproduceerd. Ook hebben beide grote havens.

Macedo is een sterk merk in Brazilië. Het bedrijf met 1.200 werknemers exporteert ook naar de Europese Unie. Tyson wil de productie van de fabriek meer dan verdubbelen naar 176.000 kippen per dag. Avita en Fabrogas zijn fonkelnieuwe slachterijen, op basis van een netwerk van boeren die op contract leveren. Tyson zegt in beide bedrijven zodanig te investeren, dat de dagelijkse verwerking oploopt naar 320.000 kippen per onderneming. Deze productie is niet alleen bestemd voor de groeiende thuismarkt, maar ook voor de export.

Of registreer je om te kunnen reageren.