Home

Achtergrond

Tweede boring Van den Bosch voor andere vestiging

Het vleestomatenbedrijf A + G Van den Bosch gaat een tweede boring naar aardwarmte doen.

Dat doet het bedrijf voor haar tweede vestiging van zes hectare in Berkel en Rodenrijs. De boring zal eind oktober beginnen. Van den Bosch heeft voor het gebied een concessie gekregen van EZ staatstoezicht op de mijnen. Rik van den Bosch: "Die vergunningaanvraag hebben we tegelijkertijd laten lopen met ons eerste project. Met de gedachte dat als het zou slagen, we het ook voor een tweede locatie konden doen."

De boring zal dit keer recht naar beneden plaatsvinden. "Door meteen recht naar beneden te boren, is de boring minder risicovol en goedkoper", aldus Van den Bosch. Wel moeten er nu bovengronds wat meer meters worden afgelegd. De kans op misboring en meerkosten heeft Van den Bosch kunnen verzekeren bij Daldrup. "Hierdoor zijn we niet afhankelijk van het fonds dat EZ in de maak heeft of van het PT." De bedoeling is dat het de kas van zes hectare in februari of maart door aardwarmte wordt verwarmd. Voor de investering heeft Van den Bosch aanspraak kunnen maken op de MEI-regeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.