Home

Achtergrond

Turken hebben het meest moeite met Nederlands

Turken hebben het meest moeite met de Nederlandse taal.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die vandaag openbaar werden. Het onderzoek werd gehouden onder vier groepen niet-westerse allochtonen: Surinamers, Antillianen, Turken en Marokkanen.

Problemen met het Nederlands beperken zich tot de in het buitenland geboren niet-westerse allochtonen. De tweede generatie blijkt nauwelijks problemen te hebben met het Nederlands.

Uit de cijfers blijkt dat Surinamers en Antillianen nauwelijks moeite hebben met het Nederlands. Turken en Marokkanen hebben veel vaker problemen. Ongeveer 15 procent van de Turken en 10 procent van de Marokkanen heeft vaak of altijd moeite met het voeren van een gesprek en met lezen en schrijven in het Nederlands. Schrijven geeft het vaakst problemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.