Home

Achtergrond 474 x bekeken

Tulpenbroeierij valt ten prooi aan brand

Een grote brand heeft het tulpenbedrijf van de gebroeders Pronk in Avenhorn voor een belangrijk deel verwoest.

Een grote brand heeft het tulpenbedrijf van de gebroeders Pronk in Avenhorn voor een belangrijk deel verwoest. De brandweer moest met groot materieel uitrukken om het vuur te bestrijden. De oorzaak van de brand in het zojuist gerenoveerde bedrijf is nog onbekend. In het vernieuwde bedrijf van de gebroeders Pronk worden op jaarsbasis 12,5 miljoen tulpen gebroeid. Foto Wick Natzijl

Na een vijf uur durende reis vanuit het Brabantse Etten-Leur zetten de melkkoeien van veehouder Christiaan de Jong de eerste onwennige stappen op Groninger grond. De Jong heeft hier een akkerbouwbedrijf gekocht in Woldendorp. De gewassen maakten plaats voor gras en op het bedrijf verrees een nieuwe ligboxenstal. Foto Koos van der Spek

Willem van der Meij, medewerker van akkerbouwer Folkert van der Zee in het Friese Anjum, oogst pootaardappelen met de tweerijige zelf­rijdende bunkerrooier van Grimme. De opbrengst valt reuze mee, na de enorme droogte in het voorjaar. De Fries heeft 70 hec­tare pootgoed. Foto Roelof Stroetinga

De familie Meijer uit Culemborg plukt appels op fruitteeltbedrijf De Hoenderik in Tricht. Zaterdag was het Landelijke Appelplukdag. Fruittelers stelden de hele dag hun boomgaard open. Bezoekers konden de geplukte appels te­gen betaling meenemen. Foto William Hoogteijling

Het nationaal kampioenschap veebeoordelen vond zaterdag plaats op historische grond. Het ge­beurde middenin de oude binnenstad van Groningen op de ossenmarkt. Albert Prins uit het Overijsselse Hasselt werd winnaar. Foto Jan Bouwman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.