Home

Achtergrond 433 x bekeken

Tuinbouwopleiding in Wageningen stijgt in populariteit

Het aantal eerstejaars bij de tuinbouwopleidingen in Wageningen is in vier jaar tijd bijna verdrievoudigd van minder dan 10 naar meer dan 20.

Per 2011 moet dat zijn opgelopen naar 30. "De nieuwe student die is heel bewust bezig met energie en duurzaamheid. De moderne glastuinbouw is daarom heel aantrekkelijk, zowel voor eerstejaars als voor studenten die in het tweede jaar de stap maken of later aan een mastersopleiding beginnen." Dat zegt professor Olaf van Kooten van de leerstoelgroep Tuinbouwketens bij de start van het academisch jaar.

De extra groei in de komende jaren kan worden versterkt door een nieuwe naam voor de opleiding. "We weten dat onder middelbare scholieren Plantwetenschappen geen aansprekende naam is. Naar een nieuwe naam doet nu een extern bureau onderzoek."

Ook is de vorig jaar ingezette doorstroom naar het tweede jaar Plantwetenschappen vanuit de algemener opgezette eerstejaarsopleidingen Life Sciences en Biologie hoopgevend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.