Home

Achtergrond 185 x bekeken

Troonrede: land- en tuinbouw zeer innovatief

"De Nederlandse land- en tuinbouw zijn zeer innovatief ".

Aldus Koningin Beatrix in de zojuist uitgesproken troonrede.

De vernieuwingszin biedt kansen voor duurzame ontwikkeling, voegde de Koningin daar aan toe. Ze meldde dat het kabinet de glastuinbouw zal stimuleren om netto-energieleverancier te worden. In de begroting van het ministerie van LNV wordt dat nader toegelicht.

In de troonrede maakte de Koningin een pakket maatregelen bekend voor de financiële lastenverlichting voor het bedrijfsleven. Dat is bedoeld ter stimulering van de economie. "Versterking van de economie gaat hand in hand met de zorg voor natuur en milieu", aldus Koningin Beatrix, die verder benadrukte dat kwaliteit van de leefomgeving de mensen houvast en vertrouwen geeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.