Home

Achtergrond 411 x bekeken

Tot 15 maanden cel in zaak kaasroof Zeewolde

De rechtbank in Lelystad heeft dinsdag celstraffen tot 15 maanden opgelegd voor een grote kaasroof bij een transportbedrijf in Zeewolde.

De twee hoofdverdachten kregen 15 maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk.

Vijf andere verdachten zijn veroordeeld tot werkstraffen tussen de 40 en 240 uur. Magazijnmedewerkers van Bakker Logistiek drukten eind 2007 gedurende enkele maanden een partij van in totaal 29.000 kilo kaas achterover. Die had een waarde van bijna 1 miljoen euro en werd door de verdachten doorverkocht op de markt en aan handelaren.

Op 3 januari 2008 werden drie medewerkers op heterdaad betrapt en aangehouden. Naast 2800 kazen werden ook maaltijden, sojadrankjes en worsten ontvreemd. Hoofdverdachten J. van H. (39) uit Nuenen en W.M. (25) uit Amersfoort regelden de verkoop en gaven collega's opdracht om de goederen klaar te zetten en in te laden.

Hun kompanen zijn veroordeeld tot werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen. Tegen alle verdachten waren celstraffen geëist. De rechtbank trok twee weken geleden vier zittingsdagen uit voor de kaaszaak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.