Home

Achtergrond

Tönnies beboet vanwege wildgroei aan camera's

Het onnodig filmen van personeel komt vleesconcern Tönnies te staan op een boete van 80.000 euro.

De grootste varkensslachter van Duitsland had meer dan tweehonderd camera’s in zijn vestigingen hangen. Daarmee was naar het oordeel van de landelijke toezichthouder op de bescherming van de persoonsgegevens (Datenschutz) in Noordrijn-Westfalen duidelijk sprake van wildgroei, meldt een woordvoerster.

Tönnies werd er door het personeel van beschuldigd ook camerabewaking toe te passen in kleed- en wasruimtes. Op zich is camerabewaking in levensmiddelenbedrijven met het oog op de voedselveiligheid normaal, maar Tönnies schoot aan het doel voorbij, aldus de woordvoerder van de Datenschutz. Tönnies heeft laten weten de boete te accepteren en stelt ook het aantal camera’s al te hebben verminderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.