Home

Achtergrond

Toeristen in Egypte nog altijd spoorloos

De Egyptische autoriteiten hebben nog geen spoor gevonden van de elf buitenlandse toeristen en hun acht Egyptische begeleiders die in het grensgebied tussen Egypte en Sudan zijn ontvoerd.

Dat hebben Arabische media dinsdag gemeld.

De vijf Italianen, vijf Duitsers, een Roemeen en acht Egyptenaren waren op safari in het zuiden van Egypte toen gewapende mannen hen vermoedelijk eind vorige week onder bedreiging van een vuurwapen ontvoerden. Volgens de minister van Toerisme Zoheir Garrana zijn de ontvoerders vermoedelijk Sudanezen. De kidnappers eisen rond de 6 miljoen euro, aldus Egyptische veiligheidsbronnen.

Maandagavond laat meldde de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken, Ahmed Abul Gheit, bij de Verenigde Naties in New York dat de groep was vrijgelaten bij de grens met Libië en Sudan. Een woordvoerder van het ministerie weersprak dit bericht later en stelde dat nog altijd over de vrijlating van de negentien wordt onderhandeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.