Home

Achtergrond 155 x bekeken

Toch groei Nederlandse economie

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2008 ten opzichte van het eerste kwartaal met 0,1 procent gegroeid.

Dit blijkt uit een tweede raming van het groeicijfer die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde. Uit een schatting vorige maand bleek dat de economie in het tweede kwartaal niet was gegroeid.

De opwaartse bijstelling is volgens het CBS te danken aan een hogere groei van de investeringen in onder meer machines en bouwwerken. Ook de activiteit in de bouwnijverheid, de delfstoffenwinning en de zakelijke dienstverlening lag hoger dan eerder geraamd.

Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2007 groeide de Nederlandse economie met 3 procent. Eerder meldde het CBS een groei van 2,8 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.