Home

Achtergrond 161 x bekeken

Theatergroep maakt drama over leegstaande kerken

Veel kerken sluiten door het dalend aantal gelovigen. Toch staan de steden nog vol met kerkgebouwen.

Wat moet daarmee gebeuren en kunnen ze een rol spelen in de zoektocht naar hedendaagse vormen van religie? Dat is het uitgangspunt van het toneelstuk 'Ook jij mag er zijn' van theatergroep Jetzt. Het stuk onder regie van Jorinde Keesmaat gaat 10 oktober in première in de oud-katholieke kerk in het centrum van Den Haag. Op de speellijst staan uitsluitend andere kerken, waaronder de kerk op de terp in het Friese dorp Hogebeintum, de AA-kerk in Groningen en de Posthoorn in Amsterdam. Het stuk sluit aan bij het Jaar voor het Religieus Erfgoed.

Hoofdpersoon in het theaterstuk is Paul die een idee krijgt dat volgens hem in één klap de problemen van de wereld zal oplossen: een nieuwe wereldgodsdienst waar alle mensen welkom zijn. Op internet plaatst hij de oproep: Leider van nieuwe wereldbeweging zoekt volgelingen.

In een chatroom ontmoet Paul twee jonge vrouwen die ongeveer hetzelfde nastreven. Ze besluiten samen te gaan en betrekken een leegstaande kerk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.