Home

Achtergrond

'Taskforce voor kinderopvang'

De werkgevers in de kinderopvang, verenigd in de MOgroep, willen dat het kabinet een Taskforce instelt voor de kinderopvang.

Ze hebben dat vandaag bekendgemaakt. De deskundigen die van deze speciale commissie deel gaan uitmaken, moeten voor de lange termijn oplossingen bedenken voor verbetering van de kwaliteit van de opvang. Ook moeten ze ervoor zorgen dat kinderopvang toegankelijk blijft voor kinderen uit allerlei inkomensgroepen.

Het kabinet wil bezuinigen op de subsidies voor kinderopvang, omdat veel meer ouders dan verwacht er gebruik van maken. Volgens de MOgroep is dat niet de bedoeling. De informele oppas door bijvoorbeeld opa's en oma's kan, naar de mening van de werkgevers, worden geschrapt. Maar bijvoorbeeld de opvang bij gastouders moet wel voor subsidie in aanmerking komen, aldus de MOgroep. Gastouders dienen dan wel diploma's te halen en zich goed aan de regels te houden.

De commissie zou ook oplossingen moeten bedenken voor de praktische problemen die ouders vaak tegenkomen bij de organisatie van hun huishouden. Hun werktijden, bijvoorbeeld, sluiten vaak niet aan bij de openingstijden van het kinderdagverblijf. Kinderdagverblijven zouden, volgens de MOgroep, meer maatwerk moeten bieden aan hun klanten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.