Home

Achtergrond

Taro Aso nieuwe premier Japan

De regerende Liberaal Democratische Partij (LDP) in Japan heeft vandaag de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Taro Aso (68) gekozen als nieuwe partijleider.

Aso volgt daarmee op korte termijn Yasuo Fukuda op als premier van het land. Aso kreeg tijdens de stemming 351 van de 525 geldig uitgebrachte stemmen en versloeg daarmee zijn vier medekandidaten met overmacht. Het Japanse Lagerhuis, waar de LDP een absolute meerderheid heeft, wijst Aso woensdag aan als de nieuwe premier van het land. De verkiezing was nodig nadat premier Yasuo Fukuda eerder deze maand had aangekondigd af te treden in een poging het land uit een politieke impasse te halen.

De 68-jarige Aso wil de belasting verlagen om de stagnerende economie van Japan aan de praat te krijgen. In het buitenlandbeleid is Aso een conservatieve nationalist, die een harde lijn tegenover met name het communistische Noord-Korea voorstaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.