Home

Achtergrond 193 x bekeken

TJW niet overtuigd van concept Waterplan Westland

Na diverse gesprekken gevoerd te hebben met betrokkenen, kan het bestuur van Tuinbouw Jongeren Westland nog steeds niet achter het Waterplan van de gemeente Westland staan.

Naar aanleiding van de belangrijke beslissing die de Westlandse gemeenteraad op 23 september aanstaande moeten nemen omtrent het Waterplan, heeft het bestuur van Tuinbouw Jongeren Westland de afgelopen maanden een drietal gesprekken gevoerd. Eerst met de wethouders Duijvesteijn en Meijer, daarna met het bestuur van LTO Glaskracht Westland en als laatste met Koos Verbeek en Johan van der Burg van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Samenvattend concludeert het bestuur van TJW dat het Waterplan zoals dat er nu ligt niet voldoet. De gesprekken met de wethouders en vertegenwoordigers van het Hoogheemraadschap van Delfland waren zeer goed voor de beeldvorming. Echter op het inhoudelijke punt van het gratis ter beschikking stellen van de benodigde 160 hectare door hoofdzakelijk glastuinbouwbedrijven kon het bestuur van TJW niet overtuigd worden. Het gratis ter beschikking moeten stellen van grond, ter waarde van circa € 105 miljoen euro, vinden zij een oneerlijke verdeling van de kosten om het Westland droog te houden.

Het feit dat bij gemeente Westland en Delfland bekend is dat het bedrijfsleven tegen het plan is zoals dat er nu ligt, zou volgens het bestuur van TJW moeten leiden tot een herziening van het plan op met name de financiële aspecten. TJW sluit zich dan ook aan bij een voorstel van LTO Glaskracht Westland om een fonds op te richten waarin Delfland, gemeente Westland en het Westlandse bedrijfsleven allen hun bijdrage aan leveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.