Home

Achtergrond

Studie naar verplichte taalles peuters

Het kabinet gaat onderzoeken hoe ouders van jonge kinderen kunnen worden verplicht hun kroost de Nederlandse taal te leren.

Dat heeft minister Ella Vogelaar voor Integratie vandaag bekendgemaakt. In het regeerakkoord spraken CDA, PvdA en ChristenUnie af dat kinderen van drie jaar met een taalachterstand extra les moeten krijgen. De drie partijen wilden dat bereiken door de leerplicht te verlagen van vijf naar drie jaar.

Eerder bleek dat de Raad van State vindt dat deze verbrede leerplicht niet aan een beperkte groep mag worden opgelegd. Het kabinet vindt dat een verlaging van de leerplicht voor alle kinderen zijn doel voorbij schiet. Daarom is een studie naar alternatieven noodzakelijk, aldus Vogelaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.