Home

Achtergrond

Studie naar miljoenenverlies IJsselmeerziekenhuizen

Accountantsbureau KPMG onderzoekt het verlies van 7 miljoen euro van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.

Harry Borghouts van de Raad van Toezicht van het hospitaal maakte dat vandaag bekend.

"Een verlies van 7 miljoen is veel in de eerste helft van het jaar. We willen precies weten hoe het in elkaar steekt'', zegt Borghouts. KPMG moet op zoek naar de oorzaken van het verlies. Die kunnen volgens Borghouts onder meer liggen in niet-adequate productie en personeelskosten. "Maar zeker weten doe ik het niet. KPMG moet een 'foto' maken van de financiële situatie.'' Over twee weken moet het rapport klaar zijn.

De IJsselmeerziekenhuizen kwam vorige week in opspraak toen de Inspectie voor de Gezondheidszorg de operatiekamers sloot. De lucht zou er niet steriel genoeg zijn. Later sloten ook de afdelingen verloskunde. Voorzitter Gersji Rodrigues Pereira van de raad van bestuur werd vervolgens op non-actief gesteld en vervangen door interim-bestuurder Norbert Hoefsmit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.