Home

Achtergrond

Studie effect gasprijs op concurrentie

De Sectorcommissie Energie van het PT trekt 20.000 euro uit voor een aanvullende studie van het LEI over de effecten van de hoge energieprijzen op de continuïteit en de concurrentiepositie van de Nederlandse glastuinbouwbedrijven.

Eind oktober moet deze studie klaar zijn. Verder werd bekend dat een onafhankelijk onderzoek naar de gasprijzen in september is afgerond. In de commissie gisteren werden acht energieprojecten goedgekeurd, waaronder vier projecten met LED belichting. Zo zal er door WUR Glastuinbouw worden bekeken of LED-licht meer groei en productie geeft dan SONT-licht. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in klimaatkamers zonder daglicht.

Verder gaat WUR Glastuinbouw onderzoek doen naar de mogelijkheden van LED’s als tussenbelichting. De praktijkproeven bij Van der Kaaij en Dingemans krijgen komend seizoen een vervolg.

Het project Kijk in de kas kreeg geen geld voor een vervolg.

Of registreer je om te kunnen reageren.