Home

Achtergrond 159 x bekeken

Studenten leveren verkeersborden in bij politie

Studenten en andere souvenirjagers hebben maandag tien verkeersborden bij de politie in Groningen ingeleverd.

Zij hadden ze eerder ontvreemd en mee naar huis genomen. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

Maandag ging bij de Groningse politie een actie van start waarbij mensen verkeersborden kunnen inleveren zonder dat ze bang hoeven te zijn voor een bekeuring. Na 1 oktober gaat de politie controleren en boetes uitdelen. De politie vermoedt dat studentenhuizen in de stad zeker enkele honderden borden herbergen.

De politie is de inleveractie begonnen, omdat het wegnemen van verkeersborden kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties. Daarnaast leidt de gemeente schade door de diefstal van de borden. Het wegnemen of helen van verkeersborden is bovendien een misdrijf. Ook andere spullen, zoals winkelwagentjes en vlaggen, kunnen tijdens de actieperiode straffeloos worden ingeleverd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.