Home

Achtergrond 1 reactie

Streep door idee voor EU-actie tegen dure brandstof

Ministers van Financiën van de EU-landen hebben definitief een streep gezet door Franse suggesties voor Europese acties tegen de dure olie.

Dat bleek vandaag bij informeel beraad van de ministers.

De Franse president Nicolas Sarkozy had dit voorjaar geopperd de btw niet te laten meestijgen met de benzine- en dieselprijs. Hij wilde zo mensen helpen die lijden onder de dure brandstof. Het idee stuitte toen al op weerstand van regeringsleiders van onder meer Duitsland en Nederland, die menen dat een btw-bevriezing niets oplost.

De Fransen hadden het onderwerp zaterdag opnieuw op de agenda gezet, maar dat bleek kansloos. Minister Wouter Bos (Financiën): "Toen Frankrijk hierover begon kostte de olie 145 dollar per vat. Destijds was al moeilijk om unaniem op te treden. Nu de olieprijs onder de 100 dollar is gezakt, is het al helemaal niet meer aan de orde.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Arie

    Ja, jammer alleen dat de dollar net zo hard is gestegen... Aan de pomp is de diesel nog geen cent goedkoper geworden

Of registreer je om te kunnen reageren.