Home

Achtergrond

Starbucks China neemt maatregelen om melamine

De koffieketen Starbucks serveert sinds vandaag geen melk meer in twee op de drie vestigingen in China.

Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De voorzorgsmaatregel werd genomen nadat was gebleken dat een van de toeleveranciers van Starbucks te maken heeft met het melamineschandaal.

Melamine wordt vooral gebruikt bij het maken van kunststof borden en bestek. Toegevoegd aan melk kan melamine het aanlengen met water verhullen. De stof zorgt bij mensen en dieren echter voor nierfalen.

Het product kwam in het nieuws nadat melkfabrikanten het hadden gebruikt voor het maken van melkpoeder. Vier baby's kwamen al om het leven nadat ze melk hadden gedronken die was gemaakt van melkpoeder. Duizenden mensen werden ziek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.