Home

Achtergrond 330 x bekeken

Stal in aanbouw al in gebruik

Terwijl timmerlieden nog druk in de weer zijn, liggen de eerste koeien al in de stal.

Twee timmerlieden zijn nog druk in de weer in de nieuwe ligboxenstal van veehouder Bart Brouwer uit Heerenveen, terwijl de eerste koeien er al in liggen. De komende weken moet nog even stevig worden doorgeklust. Brouwer verhuist omdat hij is uitgekocht door de gemeente Heerenveen. Foto Alex de Haan

Otto Knottnerus zoekt met AOC-stagiair Danny Hassing gerooide tulpenbollen uit. ”Dit ras is nogal zuurgevoelig”, legt hij uit. Het duo ’leest’ ongeveer twee kisten per dag. ”Deze bollen moet je elk jaar gewoon even nakijken. Het zag er prima uit.” Knottnerus runt met zijn vader en vrouw een akkerbouw-, bloembollen- en bolbloemenbedrijf in het Groningse Nieuwolda. Foto Jan Bouwman

Geurt van Manen uit Randwijk en zijn zoon Voeren de kippen. Van Manen is één van de drie pluimveehouders die Scharreleieren Plus produceren. Dit ei is vanaf eind deze week te koop bij Super de Boer. De supermarktketen introduceert dit ei in samenwerking met de Dierenbescherming. Foto VidiPhoto

Een oogstmachine schudt vlakbij de Zuid-Franse kustplaats Montpellier de druiven uit de bomen. De regio Languedoc-Roussilon geldt als het belangrijkste wijngebied van Frankrijk. Ongeveer een derde van alle Franse wijn wordt in deze regio geproduceerd. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.