Home

Achtergrond

Stagnerende economie remt vraag naar personeel

De vraag naar personeel in Nederland neemt steeds sneller af.

"De stagnerende economie en het dalende consumentenvertrouwen hadden duidelijk invloed'', aldus directeur Diana Krieger van vacaturesite Monsterboard.nl in een toelichting.

In augustus nam de vraag af met 21 punten naar 173. Het is de vierde maand op rij dat het aantal online vacatures daalt. Dat bleek uit de vandaag gepubliceerde Monster Employment Index, die maandelijks de online arbeidsmarkt meet. Hiermee is Nederland de sterkste daler in Europa, gevolgd door Italië (-14) en Zweden (-12).

De vermindering van het aantal vacatures in Nederland was in alle markten merkbaar. De sterkste afname werd gemeten in de administratieve sector. Ook de sectoren Transport en Logistiek, en Financiële Dienstverlening namen sterk af. Laatstgenoemde bereikte het laagste punt in tweeënhalf jaar.

Voor het samenstellen van de index worden ruim driehonderd banen- en bedrijfswebsites geraadpleegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.