Home

Achtergrond 229 x bekeken

'Staat Wallonië-Brussel is levensvatbaar'

Als België uit elkaar valt, is een staat Wallonië-Brussel levensvatbaar en mogelijk, stelt de Waalse vicepremier Michel Daerden.

In België laait de discussie over scheiding van Vlaanderen en Wallonië weer op. Het land blijkt op landelijk niveau steeds moeilijker te besturen, omdat Vlaamse en Waalse partijen over elk detail kibbelen.

De vicepremier, die belast is met begrotingszaken, voorziet een breekpunt als de heffing van inkomstenbelasting grotendeels overgaat van België naar de deelstaten. ”Laat ons duidelijk zijn: de dag dat er geen inkomstenbelasting meer is, is er geen staat meer”, zegt Daerden in de Waalse krant Le Soir.

De vicepremier stelt voor dat de gewesten nu al bijkomende belastingen of aftrekposten kunnen invoeren op de inkomstenbelasting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.