Home

Achtergrond 182 x bekeken 1 reactie

Spaanse overleden aan koegekte

Een 64-jarige vrouw uit Spanje is vorige maand overleden aan de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, de menselijke variant van de koegekte of BSE.

Dat maakte het Spaanse ministerie van Volksgezondheid gisteravond bekend. Het is het vierde sterfgeval in Spanje als gevolg van de ziekte. Eerder dit jaar overleed de 41-jarige zoon van de nu gestorven vrouw.

Creutzfeldt-Jakob kwam voor het eerst voor in Groot-Brittannië in de jaren tachtig. Wetenschappers denken dat de ziekte wordt veroorzaakt door geïnfecteerd vlees en beendermeel in veevoer.

Bij de ziekte verdwijnt een deel van de hersencellen en ontstaan microscopische gaten, waardoor de hersenen op een spons gaan lijken. De aandoening is moeilijk te herkennen. In het begin heeft de patiënt last van psychische problemen. Daarna treden neurologische verschijnselen op. Uiteindelijk wordt de patiënt dement en overlijdt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rik

    AGD, u mag wel wat zorgvuldiger omgaan met uw woordkeus. Dat het ANP Creutzfeldt-Jacob hetzelfde ziet als koegekte, ala, ze weten niet beter. Ik vind het stuitend dat u het zo overneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.