Home

Achtergrond 172 x bekeken

Sociaal ondernemende studenten naar Singapore

Tien Leidse studenten doen mee aan het wereldkampioenschap sociaal ondernemen in Singapore. Dat maakte de Universiteit van Leiden woensdag bekend.

e studenten van stichting Sife (Students In Free Enterprise) presenteren daar hun plannen waarin leren en ondernemerschap worden gecombineerd. Sife is een internationale organisatie met bijna tweeduizend studententeams die hun kennis en enthousiasme inzetten voor de samenleving.

Voorzitter Jaap Jonkers liet weten dat de studenten ’goededoelenprojecten’ uitvoeren. ”Je kan het zien als ontwikkelingssamenwerking. Wij bedenken projecten waarbij wij onze kennis kunnen delen met de lokale bevolking.” De stichting reist bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika om daar de bedrijven te leren hoe zij meer winst kunnen maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.