Home

Achtergrond 221 x bekeken

Smokingverbod voor Franse ministers

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zijn ministers afgeraden in avondkleding te verschijnen vanwege de economische crisis.

”Het komt niet goed over dat, wanneer de mensen onder de crisis te lijden hebben, de ministers in smoking rondlopen”, zei Sarkozy tijdens een kabinetsvergadering. Dat meldde de Franse krant Le Canard Enchaîné woensdag.

Sarkozy verwees in het bijzonder naar een fotoreportage in het roddeltijdschrift Paris Match, waarin onder andere minister van Justitie Rachida Dati in een zilveren designerjurk wordt afgebeeld bij een kunstmarkt. De Franse president gaf het goede voorbeeld en liet zich in New York in een korte broek en een flodderig T-shirt fotograferen tijdens het hardlopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.