Home

Achtergrond

Smithfield foods stelt financiële markten gerust

Smithfield Foods, de grootste varkensproducent ter wereld, heeft een verklaring naar buiten gebracht over de financiële positie van het bedrijf.

Dat gebeurde om geruchten in de markt over het bedrijf de kop in te drukken. In de verklaring wijst het bedrijf er op dat het 500 miljoen dollar (348 miljoen euro) aan liquide middelen in kas heeft om aan de kortlopende verplichtingen te kunnen voldoen. Het bedrijf verwacht zonder problemen te kunnen voldoen aan alle verplichtingen, in ieder geval tot aan het eind van het lopende boekjaar dat op 26 april volgend jaar afloopt.

Smithfield meldt verder dat het volop actief is op de grondstoftermijnmarkten en dat het op het ogenblik zeer aantrekkelijke posities inneemt die ten goed zullen komen aan het bedrijfsresultaat voor het lopende kwartaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.