Home

Achtergrond 305 x bekeken

'Seed Valley zet zaadbranche op de kaart'

Het samenwerkingsverband van Noord-Hollandse zaadbedrijven in een Seed Valley is belangrijk voor de zaadveredeling.

Dat stelt Dick Oosthoek, directeur akker- en tuinbouw van de Rabobank. "Concurrenten zoeken elkaar op met onderwijs om de regio West Friesland op de kaart te brengen als groene software. Dat is heel belangrijk."

Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord heeft in juni 2007 het initiatief genomen tot het programma Seed Valley. Het programma beoogt een structurele versterking van het Nederlandse zaadveredelingscluster in internationaal perspectief.

Bij de viering van het 70-jarige bestaan van Enza bleek de ontwikkeling van Seed Valley in een vergevorderd stadium met de focus op het interesseren van personeel voor de sector.

In Noord-Holland is een belangrijk deel van de zaadveredeling gevestigd met bedrijven als Syngenta, Enza Zaden en Bejo. De sector biedt in Noord-Holland-Noord aan meer dan 2.500 mensen werk, waarvan een groot deel een HBO- of academische opleiding heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.