Home

Achtergrond

Sectorcommissie vindt kwaliteitsscan te vaag

De steunaanvraag om een eenvoudige en praktische QACCP scan voor het verbeteren van de kwaliteit van tuinbouwproducten is vandaag door de sectorcommissie Groenten en Fruit van het Productschap Tuinbouw (PT) aangehouden.

De commissie vindt de inhoud van de plannen niet concreet en geeft ook aan dat de uiteindelijke resultaten transparant moeten zijn en ook in andere sectoren gebruikt kunnen worden. Bovendien is de commissie van mening dat er bij het indienen van de aanvraag procedurele fouten zijn gemaakt.

Normaal gesproken worden steunaanvragen niet rechtstreeks bij de sectorcommissie ingediend, maar moet eerst het traject langs gewascommissies doorlopen en van advies worden voorzien van de Programma Advies Commissie (PAC). Ook is er kritiek op de verdeling die bij de financiering van het project wordt gehanteerd.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.