Home

Achtergrond

Schop de grond in voor aanpak files

Nog in deze kabinetsperiode gaat op dertig plaatsen de schop in de grond om wegen te verbreden en zo de belangrijkste knelpunten bij de files weg te nemen.

Dat heeft verkeersminister Camiel Eurlings vandaag gezegd nadat het kabinet had ingestemd met spoedwetgeving over wegverbreding.
Volgens Eurlings kan ook in de toekomst de besluitvorming bij andere projecten flink worden versneld. Bij kleine onvolkomenheden in een besluit, kan dit voortaan snel worden rechtgezet, zonder er een hele nieuwe procedure aan te pas hoeft te komen.

De spoedaanpak speelt alvast in op nieuwe regels voor de kwaliteit van de lucht die eraan zitten te komen. De gevolgen van de aanleg van een snelweg voor de vervuiling van de lucht, kunnen straks gemakkelijker en ook sneller worden berekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.