Home

Achtergrond 240 x bekeken 4 reacties

Scharrelei-salade met beetje ander ei mag

De zogenoemde scharreleisalades van Johma mogen eieren bevatten van kippen uit de legbatterij.

Wakker Dier kreeg vandaag nul op het rekest op een bij de Reclame Code Commissie (RCC) ingediende klacht over de samenstelling van de eiersalades. De RCC vindt het in tegenstelling tot Wakker Dier niet misleidend dat in de salade die als scharreleisalade wordt aangeprezen ook eigeel van legbatterijeieren is verwerkt. Wakker Dier overweegt in beroep te gaan.

"De uitspraak van de commissie stond op een A4tje, dat is meer dan de leefruimte van een kip in een legbatterij waarvan de eieren dus in scharreleisalades mogen worden gestopt.''

Toch gloort er volgens de dierenwelzijnsorganisatie hoop: C1000 en Johma hebben laten weten dat ze respectievelijk dit najaar en in 2009 overschakelen naar een salade van 100 procent scharrelei.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  A Wakker Dier

  Lizette, Antoine,

  Dit komt omdat gekken van Wakker Dier bedrijven net zo lang treiterd met onjuiste gegevens(ook jegens consument, dus wat verwijten ze nu?)
  Dat met moet overstappen naar alternatieven,terwijl de vraag er lang niet zo groot naar is, dus wat inhoud, dat hun economie achteruit gaat.
  En dat gejammer van ruimte is ook bullshit net als beter voor die scharrel zijn.(genoeg rapporten,die aangeven dat welzijn echt niet beter zijn!)

 • no-profile-image

  Lizette

  Dit is echt heel krom. Produceren scharrelboeren daarom scharreleieren? Worden ze in scharrelsalades nog rechts gepasseerd. Johma en C1000 leven nog niet anno 2008.

 • no-profile-image

  Antoine van de Kruijs

  P.S.: Zijn er misschien lezers die uit kunnen vogelen, of de "Scharrelmayonaise" van Calve ook echt alleen maar scharrelstruif bevat?

 • no-profile-image

  Antoine van de Kruijs

  Inderdaad Lizette, verschikkelijk krom! Die scharrelboer wil gewoon eerlijk betaald worden, voor de alternatieve eieren die hij produceerd! En nu wil zo'n Johma met de eer gaan strijken, en er toch goedkopere gangbare eieren bij kiepen! ONGELOOFELIJK!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.