Home

Achtergrond

'Schakelen vanwege energieprijzen nauwelijks een optie'

Overstappen op een andere teelt om hoge energiekosten het hoofd te bieden is nauwelijks een optie.

Dat zeggen enkele adviseurs in het Vakblad voor de Bloemisterij. De marges staan onder druk en tijdelijk overstappen naar bijvoorbeeld perkgoed is volgens de adviseurs vragen om moeilijkheden. Een forse uitbreiding van zo'n teelt levert zo goed als zeker alleen maar lagere prijzen op voor iedereen.

Wat adviseurs wel zien is dat pot- en perkplantentelers vaker overwegen om koudminnende gewassen te gaan telen. Verder wordt alles op alles gezet om energie te besparen, zowel door te investeren in bijvoorbeeld schermdoeken als door teeltmaatregelen zoals het toepassen van minder belichting. Het aantal schakelende telers neemt dan ook nauwelijks toe vergeleken met vorige jaren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.