Home

Achtergrond 424 x bekeken 6 reacties

Schaap dood na hondenbeet

Een veehouder uit Landsmeer trof vandaag twee van zijn schapen ernstig gewond aan.

De dieren hadden op een weiland in Landsmeer gelopen en hadden grote wonden aan de borst en voorpoten, meldt Webregio.nl. Eén van de schapen moest worden afgemaakt het andere werd gehecht, verzorgd en weer meegenomen.

Vermoedelijk zijn de verwondingen ontstaan door hondenbeten. De boer wist te vertellen dat er meerdere malen honden niet aangelijnd worden uitgelaten in de buurt van zijn weiland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Marja, heb je een suggestie voor een ander dier?
  Of ben je gewoon niet goed snik?

 • no-profile-image

  Hajo

  Ik ben een van die hondenlui die dan toevallig wel op de hoogte is van de problemen.
  Ik fokte Bullmastiffs,honden die qua kracht gemakkelijk een schaap kunnen doden.
  gelukkig zijn deze honden niet daarvoor inzetbaar omdat ze met alle dieren hier in de buurt kunnen opschieten.
  En ja als ze over de schreef gaan dan kunnen ze wat meemaken.
  Helaas is dit een toeristisch gebied en zie ik hier dagelijks mensen hun honden los laten lopen tot bij mij op het erf.als ik ze daar op wijs dan is er eerst ongeloof totdat ik mijn honden laat zien en vertel dat die niet zonder toezicht los mogen lopen .
  dan valt bij de meeste het kwartje wel.
  Maar het is een feit dat er personen zijn die hun hond/honden moedwillig tegen het vee ophitsen.Daar zou meer tegen moeten worden opgetreden.

 • no-profile-image

  ineke

  er moet eens meer naar gekeken worden naar al die honden die los lopen,de mensen denken dat alles kan en mag ,als je er wat van zegt kun je een grote bek krijgen.Er zouden stukjes in een landelijk dagblad moeten komen want die hondenlui lezen geen "boerderij"dus die lezen dit niet

 • no-profile-image

  Marja Braaksma

  Zolang er niet bewezen is dat het honden zijn geweest, moet je stoppen met het wijzen met de vinger. Zo creeer je een hetze en worden honden vogelvrij verklaard. Stop hiermee!

 • no-profile-image

  Gaatze

  Ik zou zeggen geweer in aanslag en afknallen die honden!

 • no-profile-image

  IK

  Wanneer heb jij ooit een kat een schaap zien aanvallen? Honden zijn nu eenmaal de meest voorkomende grote roofdieren in onze maatschappij, en hun beten zijn karakteristiek en herkenbaar. Honden worden nog lang niet vogelvrij verklaard.... Dus overdrijven is ook een kunst, zeg. Maar het feit is wel dat de meeste mensen tegenwoordig totaal geen gevaar zien in honden die "zo leuk" tussen de schapen rondrennen. Met het standaard excuus "de hond mag ook wel wat leuks hebben". Ze staan zo ver van het boerenbedrijf dat ze het absoluut niet meer zien als iemands levensonderhoud. Je kan het gewoon niet maken dat je iemands eigendom beschadigd en/of vernietigd, maar dat gebeurt op deze manier met regelmaat. Als ze kunnen bewijzen (DNA) welke hond het geweest is, mogen ze wat mij betreft (lekker ouderwets) deze schapendoder afmaken.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.