Home

Achtergrond 159 x bekeken 1 reactie

Rutte bang voor bureaucratie bij Deltaprogramma

De VVD maakt zich niet zozeer zorgen over financiering van de voorstellen van de Deltacommissie voor een waterveilig Nederland. De liberalen zitten vooral in over procedureel oponthoud.

VVD-leider Mark Rutte pleit daarom voor een zogenoemde 'eenbesluitregeling', in het kader van de Deltawet die het kabinet in 2009 wil presenteren, liet zijn woordvoerder zaterdag weten.

Rutte denkt dat het met de financiering van de plannen, zoals versterking van dijken en kustlijn, die volgens commissievoorman Cees Veerman meer dan 100 miljard euro in een eeuw vergen, wel goed komt. "Dat lossen we wel op.'' Tweede Kamerlid en partijgenoot Helma Neppérus uitte woensdag nog haar zorgen over het plan om het Deltafonds te voeden door aardgasbaten en langlopende leningen. Dat zou de staatsschuld doen oplopen en de rekening "achterlaten bij onze kinderen''.

Maar de VVD-voorman vindt het "dreigende verzanden in bureaucratie'' een groter probleem. Neppérus' woorden waren 'waarschuwend' bedoeld. Rutte's woordvoerder sprak van 'kanttekeningen'.

Rutte wil dat alles wat met het Deltaprogramma samenhangt - van milieurapportages en bezwaarschriften tot vergunningen - wordt gebundeld en tegelijk door de procedure gaat. Dat niet alles wordt opgeknipt in deelprojecten en onder verschillende procedures valt'', aldus zijn woordvoerder. Rutte nam zaterdag deel aan een VVD-debat over Nederland waterland ter gelegenheid van de Rotterdamse Wereldhavendagen.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ook het VVDplan voor afschaffing van de landbouwsubsidies en alles overlaten aan de wereldmarkt,zal funest voor de landbouw zijn,er zal toch een vorm van regulering nodig zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.