Home

Achtergrond 197 x bekeken

Rusland schort afspraken met WTO op

Rusland gaat bepaalde afspraken opschorten die het eerder met de Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft gemaakt.

Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin dit weekeinde gezegd, zo meldde het persbureau Interfax vandaag. Rusland wil nog wel toetreden tot de WTO, aldus de premier.

Volgens Poetin houdt Rusland zich al jaren aan bepaalde overeenkomsten, maar krijgt het land er niets voor terug omdat het nog geen lid is. "Dit druist in tegen de belangen van bepaalde sectoren van de Russische economie'', aldus de premier. Het gaat onder meer om afspraken over de invoer van rood vlees en gevogelte.

Poetin zei wel dat het lidmaatschap van de WTO nog steeds op het verlanglijstje van zijn land staat. Rusland probeert al sinds 1993 lid te worden van de organisatie en is een van de grootste handelsstaten die nog geen lid is. Na het conflict in Georgië gingen in het westen stemmen op om de onderhandelingen met Rusland over toetreding op een laag pitje te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.