Home

Achtergrond 178 x bekeken

Rotterdammers bouwen in Suriname voor remigranten

De Rotterdamse woningcorporatie Woonbron heeft vergaande plannen om in Suriname minimaal vierhonderd huizen te bouwen.

De woningen zijn bedoeld voor Nederlandse Surinamers die willen terugkeren naar hun geboorteland. De bouw moet in 2009 beginnen, de eerste bewoners zouden dan een jaar later hun huis kunnen betrekken.

"Uit onderzoek is gebleken dat veel Surinamers die in de jaren zeventig naar Nederland zijn gekomen, graag hun oude dag in hun geboorteland willen doorbrengen. Bovendien is de woningnood in Suriname zeer groot. Deze factoren zijn bepalend geweest om onze plannen uit te werken'', aldus een woordvoerder van Woonbron vandaag. Woonbron werkt bij de uitwerking van de plannen nauw samen met de Rotterdamse stichtingen Faru en Humanitas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.