Home

Achtergrond

Rosé heeft last van rund

De roséprijs komt voorlopig niet in de buurt van de €3. Na een korte opmars worden rosés voor de tweede opeenvolgende week goedkoper. Rosé noteert €2,83.

Die lichte prijsdaling wordt veroorzaakt door de concurrentie tussen rosé en rundvlees. Doordat rosé in korte tijd €0,30 duurder werd, kozen veel slachterijen ineens voor rundvlees. Dat is ook nu nog zo.

Deze concurrentieslag zorgt wel voor kleinere prijsschommelingen. Als rosé te duur wordt, kiest de slagerij voor rundvlees, maar als rundvlees stijgt, komt rosé weer in beeld. De roséprijs zit kortom een beetje klem.

Blank kalfsvlees maakt een pas op de plaats en noteert opnieuw €4,12. De stijging zet niet door. Dat komt door het toegenomen aanbod.
De mesters, die niet aan een integratie zijn gebonden, bieden massaal hun kalveren aan. Zij zien de prijzen niet zo snel meer stijgen en hopen nu nog een goede prijs te vangen.

Dat zorgt ervoor dat de Nederlandse prijs verder achterblijft bij landen als Frankrijk (€4,65) en Duitsland (€4,50). In die situatie verandert ook volgende week niets.

prognose:

rosé en blank kalfsvlees gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.