Home

Achtergrond

Restauranthouder wil met moedermelk koken

De Zwitser horecaondernemer Hans Locher is in conflict geraakt met de autoriteiten omdat hij in zijn restaurant met moedermelk wil gaan koken.

De mens wordt echter in de Zwitserse warenwet niet genoemd in de lijst van zoogdieren waarvan de producten voor menselijke consumptie mogen worden verwerkt.

Dit heeft het Zwitserse nationale persbureau SDA dinsdag gemeld. Locher heeft al "in privékader geëxperimenteerd'' met het koken met moedermelk en "zeer goede resultaten behaald'', aldus de kok. "Wij zijn allemaal ermee grootgebracht. Waarom zou moedermelk nu niet meer tot ons dieet behoren?''

Hij wil Zürcher Geschnetzeltes (een soort stoofschotel) en soepen met moedermelk op de menukaart zetten in Restaurant Storchen in Iberg vlakbij Winterthur. Locher is met folders op zoek gegaan naar vrouwelijke 'leveranciers'. Hij is niet onder de indruk van de mening van de autoriteiten. Laat ze eerst maar eens bewijzen dat koken met moedermelk illegaal is, aldus de innovatieve kok.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.