Home

Achtergrond 187 x bekeken

Rel om hondenverbod Italiaanse treinen

De Italiaanse regering heeft vandaag op de valreep een verbod op honden in de trein ongedaan gemaakt, dat woensdag van kracht zou worden.

Er was massaal tegen het plan geprotesteerd via e-mail en op blogs. Hondenbezitters hadden ook een demonstratie georganiseerd op Termini, het centraal station van Rome.

De Italiaanse spoorwegmaatschappij Trenitalia had een verbod op huisdieren met een gewicht van meer dan 6 kilo aangekondigd in de strijd tegen vlooien en andere insecten in de treinen. Nu het verbod van de baan is, zoekt de Italiaanse regering naar andere manieren om de belangen van de bezitters van de viervoeters te verenigen met hygiëne-eisen in het openbaar vervoer, aldus staatssecretaris Francesca Martini (Volksgezondheid) dinsdag, zo meldt de krant Corriere della Sera.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.