Home

Achtergrond 157 x bekeken

Reddingsbrigades beleven topdrukte tijdens zomer

De reddingsbrigades hebben deze zomer tussen 14 juli en 1 september in totaal 8104 keer hulp verleend.

Volgens Reddingsbrigade Nederland is dit een recordaantal. De drukte werd veroorzaakt door uitzonderlijke weersomstandigheden langs de kust, zoals zuidwestenwind in combinatie met springtij.

In de meeste gevallen (3760 keer) moesten de brigades EHBO verlenen. Voor zwemmers die in nood waren gekomen, moest in totaal 3116 keer uitgerukt worden. In 214 gevallen was er sprake van een levensbedreigende situatie. Drie keer heeft een slachtoffer het ondanks de hulp niet overleefd.

Bij de organisatie Reddingsbrigade Nederlander zijn 183 brigades aangesloten. Volgens directeur Van Mourik dreigt een kwart van hen in de financiële problemen te komen. Ook het aantal vrijwilligers loopt terug. Volgens de directeur is er een forse investering nodig om de hulpverlening op peil te houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.