Home

Achtergrond 2 reacties

Recron wil Vekabo-leden winnen

De organisatie voor recreatie-ondernemers, Recron, benadert individuele ondernemers nadat een eerdere poging om de Vekabo-leden collectief onder te brengen bij de Recron is afgeketst.

De Recron die zich tot nu toe voornamelijk richtte op de grotere recreatieondernemingen, heeft een vakgroep opgezet voor kleinschalige ondernemers, waarin ook kampeerboerderijen met 15 tot 25 standplaatsen terecht kunnen. Aanleiding is onder meer de oproep van landbouwminister Verburg, vorig jaar, om te komen tot één belangenorganisatie voor agrotoeristische bedrijven.

Bestuurslid Gerard Swart van de Vekabo (1.600 leden) zegt dat gesprekken tussen zijn organisatie en Recron (1.900 bedrijven) zijn stukgelopen omdat de kosten die aan samenwerking verbonden waren te hoog waren. "Het zou de Vekabo een kleine ton kosten om collectief lid te worden. Dat bedrag is voor ons te hoog. Als het moet, kunnen we altijd terecht bij LTO Nederland, of bij Recron."

Martin Maassen, bedrijfsgroepmanager Kampeer- en Bungalowbedrijven bij Recron, zegt dat de Vekabo nog niet bereid was om de kostprijs van het Recron-blad te betalen. Volgens Maassen biedt de Recron een annuleringsverzekering en meer juridisch ondersteuning dan de Vekabo. "Maar ik ben ervan overtuigd dat ook de promotionele activiteiten van de Vekabo ondersteuning bieden aan de ondernemers." Hij sluit niet uit dat de Recron-vakgroep van kleine agrotoeristische bedrijven zich op internet zal profileren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Trude Buysman

  Waarom alleen met de Vekabo en niet met SVR? Ik weet er zijn veel zaken te overwinnen. Maar probeer toch samen de belangen te behartigen.

 • no-profile-image

  red

  De recron wil graag aales onder zich hebben zie ik tot mijn verbazing.
  Niet zo lang geleden hebben ze alleen maar tegen agro toerisme aangeschopt.
  Of wil men ons nu inpalmen om ons te laten zwijgen. Tegen de grote jongens die veel contrebutie betalen kunnen wij toch niet op. In het bedrijfsleven worden kleine cocurenten ook opgekocht en later weg gesaneerd.Is dit wat wij willen??????

Of registreer je om te kunnen reageren.