Home

Achtergrond 184 x bekeken

Rechter stelt Friesland Vlees in gelijk

De Ondernemingskamer in Amsterdam heeft Friesland Vlees in gelijk gesteld in de zaak die FNV Bondgenoten tegen de slachterij had aangespannen.

FNV eiste dat er een onderzoek zou komen naar de verkoop van de slachterij aan projectontwikkelaar Baia Ontwikkeling B.V. Uit dat onderzoek had moeten blijken dat de koop onrechtmatig gesloten is, waardoor de kans op overname door de Deense slachterij Skare zou toenemen.

Maar de Ondernemingskamer wees dat verzoek af. Volgens de Ondernemingskamer is de koop op juiste wijze gesloten. Het verkoopproces was al in de afrondende fase toen FNV Bondgenoten met Skare op de proppe kwam als mogelijke overname-kandidaat. Volgens de Ondernemingskamer is het dan te laat om te zeggen dat Friesland Vlees die partij nog een kans had moeten geven. Daarnaast bood Skare 4 ton minder dan wat Baia Ontwikkeling uiteindelijk betaald heeft. De projectontwikkelaar betaalde 4 miljoen euro, terwijl Skare maximaal 3,6 miljoen euro bood.

Toch is de kans op voorzetting van de slachterij niet helemaal verkeken. Nieuwe eigenaar Baia Ontwikkeling heeft aangegeven nog in gesprek te zijn met een partij voor eventuele doorverkoop.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.