Home

Achtergrond 2 reacties

Rattenprobleem in Twente neemt toe

Het rattenprobleem in Twente wordt eindelijk serieus genomen, meldt dagblad TC Tubantia.

LTO Noord, een aantal gemeenten, de provincie Overijssel en de Vrom-inspectie inventariseren in de loop van oktober de problematiek en overleggen over de beste aanpak van de bestrijding van het beest.

Het tv-programma Nieuwslicht besteedt woensdagavond aandacht aan de 'Twentse' rat, die vermoedelijk vanuit Duitsland via Twente al tot Amersfoort is opgerukt. Een groot probleem is dat de bestaande bestrijdingsmiddelen onvoldoende helpen.

Ook in Limburg is onrust ontstaan over de rat. Die heeft te maken met de explosieve groei van de zwarte rat in die provincie.

De zender L1 meldt dat de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond samen met de gemeente Nederweert een proefproject gaat beginnen om het probleem aan te pakken. De zwarte rat zal daar met hulp van de inwoners systematisch worden bestreden. Ze krijgen een enquête in de bus waaruit moet blijken hoe groot het rattenprobleem is.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    hendrikus

    je kunt ze ook schieten

  • no-profile-image

    van

    De meeste ratten zitten nog altijd in Den Haag

Of registreer je om te kunnen reageren.