Home

Achtergrond 314 x bekeken 6 reacties

Ramekers krijgt 80 procent doorbetaald

De opgestapte productschapsvoorzitter Jos Ramekers krijgt 80 procent van zijn salaris doorbetaald.

Dat werd vanochtend meegedeeld in de openbare bestuursvergadering van het Productschap Vee en Vlees.

Jurist Charles den Hoed van het schap deelde mee dat de ex-voorzitter van het PVV recht heeft op wachtgeld gezien de verordening die de benoeming van een voorzitter regelt en gezien het aantal dienstjaren. Hij voegde er aan toe dat het dagelijks bestuur de wachtgeldregeling heeft goedgekeurd. Concrete bedragen noemde hij niet.

Het bestuur nam zwijgend kennis van de mededeling. Alleen Wyno Zwanenburg, namens de NVV in het bestuur en lid van het db, merkte op dat hij als enige tegen de wachtgeldregeling heeft gestemd.

Ramekers heeft per 1 september ontslag gekregen als PVV-voorzitter. Hij blijft voorlopig voorzitter van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Het PVV-bestuur heeft vanochtend afgesproken op 29 oktober een besluit te nemen over Ramekers’ opvolging. Het wordt hierin geadviseerd door Sjors Kruiper, vroeger directeur Food & Agri bij Rabobank Nederland. Hij stelt een profiel op.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Hoe kan Annechien dit uitleggen aan de achterban !! Terwijl de achterban het erg moeilijk hebben om hun varkensbedrijven overeind te houden krijgt zo'n witte boordencrimineel (want dat ben je als je je zo gedraagt) een smak geld mee. Geld van varkenshouders wel te verstaan. Dit slaat echt werkelijk helemaal nergens op. Annechien je moet je ogen uit je kop schamen !!! Onbegrijpelijk dat de achterban van LTO dit zomaar pikt. Dit is niet uit te leggen. LTO strooit gewoon met geld van boeren, schande !!!

 • no-profile-image

  boer

  Hoe noemde je dat ook al weer Willie ?? Juist, een witte boordencrimineel !!!! En alweer een grote blunder van LTO, hoe kunnen hun naar hun varkenshouders achterban verantwoorden, die nu op een houtje moeten bijten, dat lto een half miljoen uitgeeft aan een voorzitter die niet deugt in hun ogen. En ik denk dat er geen enkel lid van LTO hier om maalt, slaapkoppen zijn het !! En Annechien, ik weet dat je dit ook leest dus kom maar met een verklaring !! Hoe ga jij dit half miljoen verantwoorden ??

 • no-profile-image

  jan

  Het is altijd leuk Sinterklaas spelen van andermans centen.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Schandalig en niet voor de eerste keer,het zegt ook veel over Ramekers zelf. (zakkenvuller)

 • no-profile-image

  varkensboer

  dit gaat wel over totaal €450000,-- stond gisteren wel in het artikel moest dit veranderd worden, zodat de groten kunnen blijven graaien

 • no-profile-image

  boer

  Zelfs in haar weblog durft annechien niet in te gaan op het PVV schandaal. De titel van dit stukje had beter kunnen zijn "lto geeft ramekers een gouden handdruk van een half miljoen boerengeld, die de boer op dit moment veel harder nodig heeft dat ramekers zelf " En Piet die lto leden weten helemaal niet dat ze geld afdragen aan het pvv, als ze dat geweten hadden en wisten wat er meyt dat geld gebeurt, waren ze ook geen lid meer van die geldzomaarweggeeftclub lto.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.