Home

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

Rabo: innovatie blijft achter

De Nederlandse tuinbouw steekt nog te weinig geld in innovaties.

"De Nederlandse tuinbouw investeert links en rechts wel wat, maar het is te weinig wat bedrijven van hun omzet reserveren voor innovatie", zei Dick Oosthoek, directeur akker- en tuinbouw bij de Rabobank bij de viering van het 70-jarige bestaan van Enza Zaden in Enkhuizen. Een belangrijke innovatie Tasty Tom – het ras Campari is afkomstig van Enza – is niet opgevolgd door andere.

"Bij zo'n innovatie moet de volgende al weer klaar staan. Unilever doet het ook zo. Oosthoek stelde verder dat sterkere relaties tussen zaadfirma’s en telers gewenst is. "Veel raskeuzes vinden op het laatste moment plaats. Daardoor moeten zaadfirma’s meer op voorraad houden."

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    voor veel tuinders is het op dit moment noodzakelijker om te overleven dan te innoveren,laat dan eerst de gasprijs zakken

Of registreer je om te kunnen reageren.