Home

Achtergrond

Raad van State laat vervuilende WKK doordraaien

Een paprikateler mag zijn warmtekrachtkoppelingsinstallatie (WKK) voorlopig blijven gebruiken, ook al zorgt hij voor overlast in de omgeving. De naastgelegen kwekerij wilde dat de gemeente maatregelen nam vanwege de vrijkomende rookgassen uit de WKK. Deze uitspraak deed de Raad van State op 7 september 2008.

De gemeente vond stopzetting van de WKK een te harde maatregel. Met een dwangsom van maximaal €4.000 heeft de gemeente de paprikateler wel aangespoord snel een oplossing te zoeken voor het probleem. Daar is ondertussen een begin mee gemaakt. Stopzetting van de WKK zou ook betekenen dat de gemeente niet meer kan zien of geplande maatregelen, zoals het verhogen van een schoorsteen, de overlast wegnemen.

Vetplantenkweker Kosse vindt de opgelegde dwangsom te laag. Maar volgens de Raad is die redelijk. De uitspraak van de Raad van State is nog niet gepubliceerd op Rechtspraak.nl.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘WKK’

Meer informatie Energiek2020, 8 september 2008: Voorlopig geen stillegging vervuilende WKK

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.