Home

Achtergrond 269 x bekeken 3 reacties

RCC: 'kip 100% ok' is misleidend en oneerlijk

De Reclame Code Commissie (RCC) wijst de klacht van Wakker Dier tegen een advertentie uit de kipcampagne van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) gedeeltelijk van de hand.

De commissie is het echter met Wakker Dier eens dat één zin uit de campagne, 'kip is 100% ok', misleidend is.

De RCC oordeelt in de uitspraak dat de gemiddelde consument door de campagne het idee zou kunnen krijgen dat het eten van kip geheel zonder risico’s is. Dit is volgens de RCC onjuist gezien besmettingen met salmonella en campylobacter en daardoor misleidend en oneerlijk. De commissie wijst de rest van de klacht, dat de campagne in strijd is met goede smaak en goede zeden, af.

Het PPE gaat niet in beroep omdat het betreffende onderdeel van de campagne al is afgerond. Het productschap is het echter niet eens met de uitspraak, omdat de bedoelde advertentie zich op bedrijven richt en niet op consumenten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H.A.H.

  Wat een flauwekul, het hele leven is risicovol. Wakker dier weet niet wat beters te doen. Dat die RCC hier nog serieus over nadenkt, is toch niet waard dat je hier tijd aan besteedt.

 • no-profile-image

  beastly

  de kip-crispies van VeggieMaster zijn pas 100% okay. van plantaardige ingredienten, gezond, cholestrol en ziektekiem vrij. Zet de deuren van die afschuwelijke helse vleeskuiken schuren wijd open! Laat de dieren leven....

 • no-profile-image

  gj

  De meeste acties van Wakker Dier zijn nog niet eens voor 1 % ok.

Of registreer je om te kunnen reageren.